Kujala_Pasi_1-7db015a8 Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,

Tästä kaikki alkoi

1969

Synnyin 1969 Turun Heidekenillä Kirsti ja Boris Kujalan perheeseen. Minulla on myös hieman nuorempi pikkuveli.

Pasi Petteri Kujala
Petrelius-6924bfb5 Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,

1970

Alkumetrit

Muutto isompaan asuntoon Petreliuksen puistoon, paljon uusia ystäviä joista osa yhä matkassa mukana lähes viidenkymmenen vuoden jälkeen.

Vuosikymmenen toisella puoliskolla muutimme samalla alueella vielä isompaan asuntoon, sillä pikkuveli oli tilauksessa. Noilta ajoilta on myös peräisin pienen karavaanarin kipinän kylvö, sillä reissasimme vanhempieni kanssa asuntovaunulla ympäri Suomea.

1980

Ihana kasari

Muutto Hirvensaloon omakotitaloon, kun vanhempieni pitkäaikainen unelma omasta talosta toteutui. Jälleen paljon uusia ystäviä, eivätkä vanhatkaan jääneet unholaan. 5-vuotiaana alkanut kansantassiura koki huippuhetkensä, kun -81 kierrettiin Saksaa ja -83 Ranskaa edustusryhmän kanssa. Heti seuraavana vuonna oli rippileirin aika ja samoihin aikoihin osui myös laulu-ura Turun Ortodoksisen kirkon kirkkokuorossa. Vuosikymmenen loppupuolella tapasin vaimoni Carinan, mistä asti olemme taivaltaneet yhteistä polkua eteenpäin.

about-location-office-16f91745 Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,
Kujala-Kippari-8f599e6f Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,

1990

Aikuisuuden ensimetrit
Jo 80 -luvun loppupuolella Hotelli Marina Palacesta alkanut työhistoria sai jatkoa tietokoneiden korjaukseen ja rakentamiseen erikoistuneista yrityksistä. Puolivälissä tuli kutsu Nokian maailmaan, jossa taival alkoi niin ikään tietokoneiden parissa. Matkalle mahtui myös tuotemarkkinointia ja myynnin tukea niin kotimaassa, kuin myös ympäri maailmaa. Sain seurata tekniikan hurjaa kehitystä sen aallonharjalla. Samoihin aikoihin toteutui myös haave omasta asuntovaunusta. Omat lapset, 2 tyttöä ja poika syntyivät 90-luvulla, samoin avioliiton solmiminen johon seurakuntamme kirkkoherralla oli vain yksi kommentti – Vihdoinkin! 1998 muutimme oman perheen kanssa Raisioon, kun paritalokaksio Turussa jäi pieneksi 5-henkiselle perheelle

2000

Perhe Raisiossa

Vuosituhannen vaihteen ympärillä alkoi oman talon rakentaminen Raision Tikanmaalle. Se valmistui 2002 ja sisään muutettiin kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3.

Parin vuoden päästä löytyi uusi hieno tontti Metsäkallasista ja niinhän siinä sitten kävi, että talo myytiin ja jouluksi 2005 muutettiin Kuuan vuoren juurelle väliaikaiseen rivitaloasuntoon. Uuden talon rakentaminen alkoi 2006. Sisään muutettiin pääsiäisenä 2007 ja siitä alkaen olemme asuneet taas Tikanmaalla.

2009 vaari, isäni Boris vei Niko pojan tutustumaan jääkiekkoon Kerttulan jäähalliin RNK:n -96 syntyneiden treeneihin. Minusta ei koskaan pitänyt tulla kaukalon laidalla seisovaa isää, mutta kuinkas kävikään. Vielä samana vuonna toimin joukkueessa huoltajana ja löysin itseni seuran hallituksesta.

Kujala_talo-eec7c8e6 Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,
Kujala_kissa_1-cabd723d Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,

2010

Uusia tuulia

Kun vuosikymmen vaihtui, alkoi talo pikkuhiljaa tyhjetä. Ensin lähti lapsista vanhin, pari vuotta sen jälkeen seuraava, tytöistä nuorempi. Kun vuonna 2008 toteutimme yhden pitkäaikaisista haaveistamme ja hankimme kissan, ei mitä tahansa kissaa, vaan kolliherran nimeltä Immu-Ilmari, komean siperiankissan ja parin vuoden päästä toisen, talon kuningattaren Kleopatran, lähti homma ehkä vähän lapasesta, pitihän taloon elämää saada. Vaimoni kävi kasvattajakurssin ja perusti Tassutuvan kissalan ja johan alkoi talo täyttyä kissoista.

Puolivälissä vuosikymmentä alkoi parikymmentä vuotta aiemmin kohdalle osunut mahdollisuus sijaisvanhemmuuteen kiinnostaa uudelleen ja päätimme yhdessä perheen kanssa katsoa asiaa hieman tarkemmin. Pride -koulutuksen, hätäsijoitusvalmennuksen ja muutaman muun kurvin kautta päädyimme ensin kriisisijoitusperheeksi ja tukiperheeksi. Parin vuoden päästä ajatuksiin tuli tarjota pitkäaikainen koti ja perhe sitä tarvitseville lapsille.

2020

Perhe Raisiossa

Tänään kodissamme asuu vaimoni ja minun lisäksi 5 lainalasta ja kissat. Päivät kuluvat perheen kanssa siitä huolehtien ja töitä tehden.

Olen saanut läheltä seurata Raision palveluiden kehittymistä ja tarjontaa 23 vuoden ajan myös paljon niitä itse käyttäen ja niihin turvautuen. Siksi haluan nyt kantaa korteni kekoon yhteisen hyvän kehittämiseksi ja hienon kotikaupunkimme palveluiden ja ainutlaatuisten mahdollisuuksien turvaamiseksi.

Raisiossa on hyvä asua ja elää!

Tikanmaa-6a779cbf Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,
Kokoomus_Raisio_Pasi_Kujala_Banneri-e23679d0 Minä - Pasi Petteri Kujala, Raisio,
Tilaa ajantasatietoa


©Pasi Kujala